Wednesday, May 28, 2008

26 May 2008

Picture Credit : Destiny 

Monday - 26 May, 2008
It was the day I met him after the break up.

The previous entry has been remove due to some reasons.

Word of the day : Destiny

7 comments:

Aboo said...

Cikgu oh cikgu...blog ni dah macam diari lu ehh?huhu...Si Abg tu baca tak ni?huhu..Kalau lah jiwa abg tu..macam gua la kan...tergelak besar bila gua baca ex-gf gua camni...huhu! What is over...is over lah!Nak try rujuk la pulakk..huhuhu!

Hmmm...macam kata besfren gua archemege tu, buka hati utk cari yg lain la..abg bukan sorg sorang dlm m'sia ni.Hhuhu!Macam kata lu..'ada hikmah'...MEMANGLAH!

Tp..perempuan biasa lah, emo2 ni...huhu!Kaklong gua pun lari dari rumah dulu sbb mak aku tak kasi kawin dgn sorang laki ni..huhu!Pempuan dah sayang..sayang betol2 dia..Bila dah sayang, laki2 tu la segala2...muka tak ensem pun nampak ensem...jerawat batu atas hidung pun tak nampak!Tu fizikal la..huhu.. Nak tgk dalam...kopak la dada tu...tp masalahnya, kalau buat gitu..mampus la laki2 tu!huhu..

Bagi gua la kan...Zaman ni,kasih sayang antara si jantan dgn betina ni...tak perlu nk tunjuk sgt la!As long ada kejujuran dan keikhlasan...dah cukup! Zaman nak cakap..i love you nak kena cakap ari2 dah lepas dahh!

ntahla..gua pun taktau apa yg gua duk tulis ni..huhuhu!Dah gua suka menulis!huhu...

Apa2hal..buka pintu hati lu tu...takde sapa pun boleh buka. Kuncinya ada pd lu sendiri..hanya lu yg boleh jaga diri lu sendiri...

Pesan memesan utk jaga diri utk org lain ni...dah lepas!Lu jaga diri lu...gua jaga diri gua...huhu!

Ops..kita2 yg add link rabiasensei ni...lu add la kitorang sama...Nanti gua suruh Si Archemege link kan lu jugak! Daripada lu duk layan jiwa lara lu tu ada baiknya lu alihkan jiwa lu tu kepada friendship2 blog ni...lagi bagus!!!!Komuniti bestari tu...share2 pendapat dan feeling2 tuu...huhu!

So..
SELAMAT HARI GURU UTK LU CIKGU RABIA..

Senyum utk ilangkan kebosanan...huhu!

Rabia said...

aduh pedihnya kata2 ko ni Aboo..hehe..tak kisahlah ko nak kata apa2 pun..aku memang suka tulis apa yg aku suka..nak kata diari ker, nak kata luahan perasaan ker..terpulanglah..

aku memang suka tulis apa yg aku rasa..sebab dengan cara tu jer buat aku hilang rasa sedih,rasa sunyi, rasa boring...bila dah luahkan semuanya..barulah aku rasa lega :)

anyway, thanks di atas komen yang 'membina'..hehehe..ada masa nanti aku kasi komen yg 'membina' kat ko lak yerk? hehe ;p

archemege said...

Ish ish sesungguhnya Dia lebih mengetahui segala-galanya... Diciptakan kaum hawa ni lebe nafsu dr akal, aku tak heran kalu seorang insan yg bergelar perempuan bersikap emosional.. Tapi tapi dan tapi cuba kurangkan pengaruh emosi yg boleh menggugat masa depan cerah bkl cikgu seperti kamu ni..

Bakal pendidik anak bangsa mestila tabah! biarkan ia berlalu sbg sejarah, tempa episod baru demi kebahagian masa depan.. haha gile ke apa menjadi kaunselor bersama Aboo yg tak jiwang kononnye!

Syarat pertama utk ko lupakan dia; jgn sesekali berhubung balik. Ini bkn setakat berhubung! siap bertentang mata, ko jmpa dia balik maka kompem dah teringat cerita lama.. smpai dua2 menangis huhuh punoh punoh.

Bertemu dan berpisah adat manusia biasa... ini br perpisahan tempat. Kalu perpisahan alam lngsg xleh nk jumpa dah. Eh dah 445pm ni... aku chow dulu

http://archemege.wordpress.com

Rabia said...

Hehe..jadi kauselor aka dr luv yer achemege? thanks

aku dah ok dah..tapi aku still kawan ngan dia, sebab aku memang suka kwn ngan dia. byk benda aku boleh belajar dari dia. so, aku tak naklah putus mcm tu je..aku still nak berkwn ngan dia gak..bukanlah mcm dulu-dulu..cuma kwn biasa jer.

cindir-rela said...

owh, dan kami gadoh besar..sampai skng..:(

its complicated....seronok kalau dapat kawan balik ngan ex tanpe ade rase sakit..

cindir-rela said...

rabia..sedihnye..

sekurang2 nye...awak leh jumpe die lepas clash.

sye penah mintak nak jumpe ex saye, tapi die taknak..maybe die pun taknak menangis mcm tuw kot..hurm..takpelah kan...

things happen for a reason.

Rabia Sensei said...

Takper Cinderella, take your time. Give both of you and your ex some time to know other person.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...