Tuesday, August 19, 2008

Crush

Picture Credit : Unrequited Love

Crush.
I have a crush on someone.

Biasalah aku ni. Hidup tak habis-habis crush ngan seseorang.
But, I think it won't go anywhere. It won't go far. Coz he already seeing someone. Huhu.

Biarkan jerla ia berlalu. Lagi pun, aku memang patut biarkan ia berlalu sebab it will not be happening at all. Impossible. Mustahil. :(

Hari tu aku ada borak-borak ngan member aku sorang ini. I talk about how I am having a crush on someone.

Hmmm, apa yang dia cakap tu mmg betul belaka.

Friend:..liking someone made me happy
Rabia: aah
Rabia: paham
Friend: feel alive again
Friend: but then..if it unrequited love
Friend: the happiness turns to the deepest depression
Rabia: bglah advice kat aku
Rabia: kalau aku terus minat dia
Rabia: aku jugak yg akan kecewa di akhir nanti
Rabia: sedihlah..
Rabia: aku takderlah sedih sgt
Rabia: tapi mcm kecewa sikitlah
Friend: dia tu mcm
Friend: mimpi2 yg melintasi ko jer
Friend: mcm wake up call pada ko
Friend: bila ko end satu long term relationship
Friend: Allah nk sedarkan ko
Friend: ko boleh lg ader perasaan cinta n suka pada seseorang tu
Friend: tp mungkin dia bukan jodoh ko
Friend: dia sekadar percikan api kecil yg nyalakan duniakan ko yg gelap
Friend: n api tu x tahan lama
Friend: ko perlukan api yg konsisten
Friend: xpe walaupon xcantik...tapi kekal lama utk pastikan ko sentiasa terang


Hmm, senang cerita, tak yah layan sgt perasaan ni.
Thanks friend for the advice.

6 comments:

Pwincess_D said...

wow... wonder who's dat lucky guy.. ehm...:)

Rabia said...

hehe..biarlah rahsia..
(kalau bgtahu pun, bukan boleh dapat pun...huhu)

cik kam said...

hai rabie..ntah cmne aku trjumpa page ko nih..bleh ke aku baca? tp dh baca pun.huhu.. aku pun mcm ko,suka minat kat org..bila la nak temui cinta sejati nih?! hihihi

Rabia said...

alamak kamilah...malu aku ngan ko...huhu..

pasal jodoh tu aku pun tak tahu nak cakap apa...kita serahkan padaNya...Moga2 kita ketemu jua dengan jodoh kita satu hari nanti, insya Allah :)

Zuan said...

ala ko ni, malu2 beruk plak.. aku tau la ko crush dgn sape.. mesti dengan anak auntie kan kan kann!!! kakakaka!

Rabia said...

Cis Pakcik Zuan aka Misi aka Kekasih gelap auntie aka pakcik tua yg tak sedar diri!!!!

Aku tahulah ko ngan auntie nak bermenantukan aku kan?
Aku tak HINGIN!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...