Friday, May 16, 2008

Happy Teacher's Day

Picture Credit : Happy Teacher's Day

16 Mei 2008 - Happy Teacher's Day
Happy Teacher's Day to all teachers out there - wherever you are :)

In life, great things are hard to come by,
The greater they are, the greater the challenges.


If everything is easy, there won't be aeroplane, there won't be taj mahal.
The world will remain dull, colourless, stagnant.

So, when you are facing challenges in life, be strong!
For there might be great things coming by.

Happy Teacher's Day to All future teachers :)

Sunday, May 11, 2008

Happy Mother's Day

Picture Credit : Happy Mother's Day 

11th May, 2008 - Today is mother's day. I just want to wish to my mom and all mothers out there - Happy Mother's Day. May god bless you with the best gift of all. Amin

For those who have lost their mom (especially for awak), just remember this:

Apabila seseorg itu meninggal dunia tiada satu pun yg dibawanya bersama kecuali 3 perkara

doa dr anak²yg soleh, amalannya dan sedekah jariahnya.

Banyakkan bersabar. Kematian itu satu kepastian. Kelak kita semua akan mengadap Ilahi. Perbanyakkan doa, perbanyakkan amalan. Semoga kita semua berada dikalangan orang-orang yang beriman. Amin


Sunday, May 4, 2008

My Friends


Jeng, jeng, jeng.

Introducing my friend from KPLI - Pengajian Bahasa Inggeris. Masa ni tengah microteaching. Kelas malam. Hehe,budak-budak back bencher (betul ker aku eja ni?)

Meh saya perkenalkan satu persatu yerk. Kita start dari kanan dulu. Lebih afdal orang kata.

Yang kanan sekali ni, wearing a black shirt, namanya Masnawi. Panggil Awie. The most handsome guy in our class. Ramai peminat ni. Biasalah, orang handsomelah katakan.

Sebelah dia, wearing a pair of glasses. Namanya Hamidi. Panggil Midi. Dia sangat cool sekali. Apa-apa yang berlaku pun mukanya sentiasa cool (read - muka takder perasaan). Tengok tu, orang lain semua pandang kat video cam tapi dia sorang jer buat de'. Hehehe (Sedap jer aku kutuk dia. Sorry Midi). Okay, dia ni dah berpunya. Hujung tahun dah nak kawin.

Yang sebelah Midi pulak adalah Nurul. Dia ni dulu housemate aku kat Putrajaya. Sekejap jer. lepas tu dia pindah kat umah lain. Tak sangka jumpa balik kat IPTI. What a small world.

Nurul yang comel ni yang paling muda sekali dalam kelas kiteorang. Dia pun dah berpunya yer.

Sebelah Nurul ni pulak adalah Diyana. Lembut orangnya, pandai masak, soft-spoken, comey lagi tu. Orang Kelantan tapi tinggal kat KL. Still single (sempat lagi aku promote) Hehehe. Dia ni baikkkkk ngan Masnawi. Ngeh, ngeh, ngeh.

Last but not least, yang duk asyik betulkan tudung menggunakan video laptop aku ni, Namanya Noorizan. Panggil Kak Izan. Panggil akak bukan sebab tua tapi tanda hormat (Padahal dah tua pun). Dia ni baik sgt. Soft-spoken gak. Dah anggap mcm kakak sendiri. Selalu nasihat aku bila aku down. (Yelah, dia kan banyak pengalaman dalam bab-bab hati dan perasaan ni) Thanks Kak Izan! Dia ni nampak mcm tak kawin, tapi sebenarnya dah kawin yerk. Harap maklum yer semua.

Itulah serba sedikit pasal budak kelas aku. Nanti aku introduce lagi yerk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...