Tuesday, November 30, 2010

Aduyai, Gemuknya!

 Picture Credit : Ini bukan gambar saya yang sebenar. Tak sanggup nak letak. Saya lebih besar lagi yer.

Aduyai, nampaknya Resolution 2010 saya tak menjadi lagi. (Elleh, macam tak biasa jer). Every year, always setting the same goals and always end up with a failure. Aduyai (Hish, tak baik mengeluhkan). Rasanya tahun depan tak nak set any goal, nanti end up the same jugak. Tak pun lagi teruk lagi. Buat sakit hati jer kan?
For instance, my concern from the beginning of the year until now is my weight. Semakin lama semakin naik jer berat badannya. Badan saya ini memang cepat naik. Dahlah potongan badan ala - ala macam buah pear gitukan. Kalah orang dah kawin! Malu beb! Cek tak kawin lagi ini. Aduyai ~

Nak cakap dah try macam - macam, semua benda dah cuba. Tak tahulah kenapa kesannya tak lama. From minum produk itu dan ini, hinggalah pergi kelas gym hampir setiap malam, perubahannya sekejap jer. Berat badan saya sekarang lebih berat dari sebelumnya. Yang paling merisaukan saya ini, bila tiba time cuti sekolah.

School's holiday = Fat! 

Faham - faham sajalah equation saya tu. Every year without fail, berat badan saya akan naik dengan mendadaknya waktu cuti sekolah. Serius risau!

Disebabkan kerisauan yang teramat sangat, saya pun mencari - cari solution untuk masalah saya. Tup, tup, member lama di U dulu call saya. Calling - calling, message - message then decide nak jumpa di Alamanda tadi. Member ex-uni saya, Puan Shelyza bersama dengan dua rakannya iaitu, Puan Mai dan nak tahu saper lagi sorang ini tak?

OMG! Jerit dalam hati jer dulu siap - siap. Kakak kepada blogger hebat, Beautifulnara.com iaitu Puan Naf. Masa tahu dari member tu rasa macam "Oh, I'm so lucky!". Punyalah sakan lagi jakun. Yelah macam jumpa artis jugaklah kan.

Nanti saya cerita apa detailnya yerk. Tapi memang bestlah jumpa member lama. Then sekarang bertambah lagi kenalan. And the most important thing, I know how to solve my problem now. Yippie! Tak sabar nak cuba dan lihat resultnya. I will tell more about it in another entry. So, stay tuned guys.

p/s : Lalala~ Gumbiranya dalam hati.

2 comments:

meriahceria said...

rabia...nak pakai premium beautiful ke....

Rabia Sensei said...

aah Julie. Ada pengalaman pakai beautiful ker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...