Wednesday, December 1, 2010

Handmade Pencil Case

Sesiapa yang dah baca tentang Charity Project : Back To School ini dan berminat nak join. Mehlah buat sama - sama. Ini ada beberapa idea yang boleh saya kongsikan bersama.

Picture Credit : Pencil case yang hanya menggunakan zip sahaja

Zipper Pencil Case ini memang senang giler nak buat. Boleh tengok tutorialnya dekat sini. Kalau nak buat banyak - banyak colour ala - ala colour rainbow pun boleh.

Picture Credit : Pretty neat stuff!

Cantikkan? Tutorialnya ada di sini. At first ingatkan yang grey colour tu jeans, rupanya tidak. Dia menggunakan kain felt. Tapi boleh improvised guna jeans pulak ker. Ikutlah creativity masing - masing.

Picture Credit : Pencil case made from old T-shirt. Pretty cool, isn't it?

Ini cuma menggunakan T-Shirt lama jer. Creative kan? Daripada buang baju tu, baik buat pencil case. Ada gak manfaatnya. Tutorialnya ada kat sini.

p/s: Selamat mencuba. Selamat beramal. 

3 comments:

cindir-rela said...

ok tak penah dengar pun pasal ni..hehehhe..

i'll have a look!

Dalila Yusof said...

terima kasih konsi tutorial.

hanan dying said...

sis,pencil box yg ada zip banyak2 tu tutorial dia mana?yg kluar on9 seller.
anyway,thanks a lot sis...lawa2 n easy to make.terima kasih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...