Friday, December 31, 2010

Happy New Year 2011

Picture Credit : Happy New Year 2011

I just want to wish you all Happy New Year 2011. Semoga tahun baru ini akan lebih bermakna buat kamu semua.

Each moment in a day has its own value. 
Morning brings HOPE, 
Afternoon brings FAITH, 
Evening brings LOVE, 
Night brings REST, 
Hope you will have all of them everyday. 
Happy New Year 2011.

2011 : A New Decade Is Coming

Picture Credit

 

Year 2011 Loading

Picture Credit

Thursday, December 30, 2010

Jumaat Ini Cuti Umum


Telah diumumkan sebentar tadi oleh Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak bahawa Jumaat ini, 31 Disember 2010 adalah cuti umum. Ini berikutan kejayaan Malaysia menjuarai Piala Suzuki AFF 2010.

Tahniah buat pasukan Malaysia and Happy Holiday to all.
 

p/s : Take note! Make sure you don't go to work this Friday.

Malaysia We Won


Yes, we won. Malaysia Boleh!

Wednesday, December 29, 2010

I am Extremely Terrified of Chinese People


No offense but I am not afraid of Chinese people. Do you?

This picture is taken from the Internet. So, I tried to search it myself just to see whether it was true. This is what I get.




I am extremely surprised of the result. Aiyo!

p/s : Let me explain, I don't want people to misunderstood. I don't want people to label me as a racist or whatsoever. I have a lot of Chinese friends and most of them are friendly, humble and very, very hardworking. So, I don't really understand when I google and I get that. So, enlighten me.

Touched By His Words


Credit : Soccer and South Africa

All copyrights reserved to original creator. No copyright infringement intended

South Africa: Soccer Provides Hope and Skills for Better Life

I was touched by his words.

"I want her to grow old, not to die, and see where I will end up with my life and see what I am going to do with my life because I want her to live and see that I want to play soccer and satisfy her and thank her for everything she has done for me."

p/s : Budak kecil dari keluarga yang miskin ini pun dah boleh berfikir tentang pengorbanan seorang ibu serta harapan untuk membalas jasa ibunya. Apatah kalau nak di bandingkan dengan kita. Sudah cukup matang. Cukup mewah dengan segalanya. Masih ada lagi ibu dan bapa. Jangan ditunggu di hujung nyawa mereka baru nak tersedar sudah terlambat semua. Sedar - sedarlah.

Description :
Although for many in the township, life circumstances seem bleak, soccer continues to teach valuable life skills and infuse a sense of hope within those most closely related to the game. This is not only a story about soccer and what it means to the youth of Parys, South Africa, but also of human endurance and the bond between mother and son.

Mark Jeevaratnam was one of five grand prize winners in the Pulitzer Center/YouTube 2010 Project: Report contest. Learn more about the contest at Pulitzer Center
See all Project: Report Videos from the contest on the Pulitzer Center/YouTube 2010 Project
 

See Mark's related project page on the Pulitzer Center site

Anda Mahu Sambung Belajar?

 Picture Credit : Higher Education

Satu soalan yang sering saya tanya pada diri saya sendiri. Nak sambung Master tak? Kalau nak sambung, nak ambik course apa? Multimedia? IT? TESL? English? 

Aduyai. Soalan simple pun tak boleh nak jawabkan? Sebabnya, saya ada banyak lagi benda lain tengah duk fikir. Perancangan untuk masa depan lah. Hala tuju kerjaya lah. Financial lah. Pendek kata, everything lah.

Jadi sesiapa yang baru habis Degree dan nak sambung Master serta PHD. Teruskanlah. Jangan ditangguh-tangguhkan lagi. Lagi tangguh, lagi lamalah pendingnya nanti.

So, just nak share satu peluang untuk sesiapa yang berminat nak sambung belajar. Saya copy dari saudari Solehah. Satu program dibawah Kementerian Pengajian Tinggi yang dinamakan Program MyBrain15.
 
Picture Credit : MyBrain 15 - Menjana Modal Insan Berpengetahuan Tinggi

Program MyBrain15 dibawah Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) mensasarkan 60 000 rakyat Malaysia untuk memperolehi @ memegang PhD menjelang 2020. Penajaan ini adalah bagi pelajar yang melanjutkan pelajaran di IPT serta IPTS bertaraf GLC di Malaysia di peringkat Master serta PhD.


Program yang ditawarkan oleh KPT adalah;

1)MyPhD
2)MyMaster
3)PhD Industri


Anda boleh melawat Laman Sesawang Kementerian Pengajian Tinggi (MyBrain15
) untuk mendapatkan maklumat mengenai penajaan serta syarat bagi setiap kategori tajaan atau terus klik pada kategori di atas. 

Tuesday, December 28, 2010

Clever?

Picture Credit : Cleverness?

Read between the lines. Read between the lies.

So Syok Holiday

Let the pictures tell the stories as "A picture is worth a thousand words"

 Picture Credit : Awesome!

Cuti sekolah memang best. Boleh jalan - jalan makan angin, buang angin. Hampir sebulan jugalah cuti sekolahnya. Bagus betul jadi cikgu. Boleh cuti lama - lama. Lalala. Hati menyanyi keriangan.

 Picture Credit : Tidur dengan nyenyak sekali

Kalau ikutkan planning, cuti ni nak berjalan ke merata tempat. Tapi, kesian kat mak buat kuih sorang - sorang setiap hari. Jadi, planning nak berjalan - jalan itu telah dicancelkan. At least, lepas 'training' untuk beberapa minggu, bolehlah saya buat kuih saya sendiri. Eceh!

  Picture Credit : Blogging dengan Teddy Bear tercinta

Aktiviti masa cuti selain dari tolong mak buat kuih, saya boleh update blog Rabia Sensei. Sebenarnya banyak benda nak update cuma saya jer tak sempat nak update. Alasan!

Unfortunately, my school holidays is coming to an end. Aduyai!


p/s : Hello school, bye - bye holiday!

Friday, December 24, 2010

Get To Work

Picture Credit : Get To Work

Sudah - sudahlah tu berangan. Pergi buat kerja sekarang.

Merry, Merry Christmas

Picture Credit : Christmas Card

Okay do not panic! This is early Christmas wishes. Saya bukan tersilap tarikh, okay.

Merry, Merry Christmas. Hohoho!
Selamat menyambut hari Krismas esok pada penganut agama kristian. Dan selamat berhujung minggu pada semua! Happy Holiday.

Picture Credit : Christmas Present? How about this one?

This is an idea for those who didn't buy any Christmas presents
yet. Hohoho!

Faking It

Picture Credit : Faking it huh Ronaldo?

Iyolah tu. Buat-buatlah sakit. Ada aku kisah?

Thursday, December 23, 2010

How Do You Get That Backwards b?

Picture Credit : Stupidity

Aiyoyo. It's called d. Pergi belajar balik ABC.

Thank You Teacher


If you can read this, thank a teacher. 

Teaching Is A Work Of Heart


Teaching is a work of heart. Absolutely true!

50 Bloggers Diperlukan II


Picture Credit : Blogroll 100 penulis


50 Bloggers diperlukan untuk menyertai Blogroll 100 penulis? Biar betik? By the way, apa itu blogroll? Okay, Blogroll berfungsi untuk memaparkan entri terkini kita. Ia juga akan menunjukkan yang kita sedang online dan bersedia menerima kunjungan dan komen-komen terbaru di blog.

Okay, sekarang saya cerita serba sedikit tentang Blogroll
100 penulis. Blogroll 100 penulis ini menyediakan button tweet dan Like untuk pembacanya. Ini bermakna, pembaca boleh share entri kita di Tweeter dan Facebook. Istimewanya Blogroll 100 penulis ini ialah kita tidak perlu ‘ping’ setiap kali ada entri baru.

So. disebabkan itulah, saya nak menyertai Blogroll 100 penulis. Takyah susah – susah nak ‘ping’ setiap kali ada entri baru. Automatically updated dengan entri saya yang terbaru. Lagi pun, apa salahnya mempromosikan blog kita dengan menyertai Blogroll 100 penulis kan?

Jadi, sesiapa yang berminat bolehlah join sekali Blogroll
100 penulis ini. Kalau boleh saya nak tag semua yang tengah baca ni. Tapi banyaklah nak list kan semua blog. Jadi, seperti apa yang diminta, saya tag dua blogger.

Sesiapa yang berminat, bolehlah join. Cepat - cepat! 50 Orang saja! Ini linknya http://www.100penulis.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

Wednesday, December 22, 2010

Work Hard

Picture Credit : Owh, I don't work hard enough

Happy Wednesday and happy working! Don't play-play har~
Success is 1% inspiration, 99% perspiration


Tuesday, December 21, 2010

The Most Retweeted Tweets Of Twitter 2010

Picture Credit : The Most Retweeted Tweets Of Twitter 2010

Hahaha! So funny!

You can read more here


The Most Powerful Tweets Of 2010

Picture Credit : Twitter To The Rescue

One of the powerful tweet of 2010.

Picture Credit : Twitter To The Rescue

Twitter to the rescue: When she crashed her bike in a forest with no cell phone reception, a gravely injured triathlete saved her own life when she tweeted out a desperate call for help.

You can read more here

Twitter 2010 : Year In Review

Picture Credit : Twitter 2010 Top Trends

Overall Top Trends - 2010
  1. Gulf Oil Spill
  2. FIFA World Cup
  3. Inception
  4. Haiti Earthquake
  5. Vuvuzela
  6. Apple iPad
  7. Google Android
  8. Justin Bieber
  9. Harry Potter and The Deathly Hallows
  10. Pulpo Paul

You can read more here

Advices On Life


Credit to damncoolpics

Marriage

Picture Credit : Marriage

"We always hold hands. If I let go, she shops." (haha!)

Selamat Pengantin Baru Ketua Menteri Sarawak




Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud, selamat dinikahkan dengan seorang wanita Lubnan berusia 28 tahun dalam majlis tertutup yang diadakan di kediaman rasminya baru - baru ini.
 
Sebelum ini, isteri beliau Puan Sri Laila Taib yang berketurunan Poland, meninggal dunia akibat barah April 2009 selepas 50 tahun mendirikan rumah tangga.

Menurut sumber, pengumuman tentang perkahwinan ini akan dibuat tak lama lagi dengan majlis kepada umum akan diadakan pada Januari, 2011.

Sumber : akudansesuatuz dan duniacacamarba

Late For Work Excuses

Picture Credit : Car Trouble

I intend to do this list yesterday morning, but I was busy sleeping. So, here is the list of excuses if you need one.

These are the common excuses for being late to work. Well, it does sound familiar, isn't it?
  • Car trouble
  • Fell asleep late and couldn't wake up
  • Lost car keys
  • Traffic Jam
  • Alarm clock broke
Dare enough to say these to your boss? It can impress your co-workers, though.
  • I felt it was better to sleep at home rather than at the office. 
  •  I drove to the place I'd rather work at by mistake
  • I'm a newlywed. Do you want me to continue?
  • I tried a new way in to work and it took me two hours.
  • I'm not late, you are early.
Find others excuses at keepersoflists in case you need more.

Gambar Kemalangan Di Jalan Cameron Highlands - Simpang Pulai





Credit to : Makbudak
 

Video Kemalangan Ngeri Di Jalan Cameron Highlands - Simpang Pulai


All copyrights reserved to original creator. No copyright infringement intended

Salam takziah



Senarai Mangsa Terbunuh Di Jalan Cameron Highlands - Simpang Pulai

 Picture Credit : Mangsa Yang Terbunuh

Senarai mangsa yang terbunuh dalam nahas bas di Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai

Rakyat Malaysia


1. Omar Shahidan, 48 (tahun) (pemandu bas)

2. Soontorn a/l Kian, 38 (pemandu pelancong)

Rakyat Thailand (lelaki)


3. Poonporn Poolsaeng, 41

4. Charcart Knagsuwan, 48
5. Sumruay Swatphet, 48
6. Pongthanest Akkrarachewwanont, 45
7. Thitisak Pongtanarat, 51
8. Ekachai Na Banexane, 64
9. Phayone Krujinli, 49
10. Weera Chungtanagon

Rakyat Thailand (wanita)


11. Natkritta Poolsaeng, 6

12. Thanyarat Poolseng, 36
13. Achara Wiwati, 36
14. Nutthiya Inyim, 50
15. Puthnaree Akkrarachewwanont, 42
16. Sunchanchira Chaigueai, 40
17. Sriwai Swatphet, 42
18. Priya Prassakul Chai, 38
19. Chutima Throukooi, 25
20. Junpen Pongtanarat, 50
21. Mantana Phromduang, 51
22. Maliwan Mekmahaprom, 53
23. Ampaiwan Thianhtham, 50
24. Isariya Thiangtham, 25
25. Darunee Songsern
26. Rung Da
27. Areena Songserm

Credit to : Makbudak

Kemalangan Di Jalan Cameron Highlands - Simpang Pulai

Picture Credit : Kemalangan bas di Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai

Kemalangan bas yang berlaku di KM15, Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai telah mengorbankan 28 nyawa.

Kemalangan yang berlaku pada 11.10 pagi semalam menyebabkan 22 orang mati ditempat kejadian, empat meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital dan dua lagi di Hospital Raja Permaisuri Bainun di Ipoh. Bas dua tingkat, milik syarikat San Express Holiday yang beribu pejabat di Jitra, Kedah, dikatakan membawa 37 pelancong Thai manakala pemandu, pembantu pemandu dan pemandu pelancong adalah rakyat Malaysia.

Dalam nahas kira-kira jam 11.40 pagi, bas yang membawa 37 penumpang dari Cameron Highlands itu dikatakan terbabas dan melanggar pembahagi jalan ketika menuruni bukit serta melalui selekoh tajam sebelum terbalik dan terhumban ke dalam longkang sedalam dua meter di laluan bertentangan.

Nahas itu menyebabkan kedua-dua tayar depan bas terbabit tercabut dan tercampak ke longkang di laluan bertentangan, manakala bumbungnya ranap sama sekali dengan lebih 10 mayat bergelimpangan di jalan rayadan longkang manakala selebihnya termasuk yang cedera tersepit dalam kenderaan berkenaan.

Kemalangan dipercayai berlaku ketika bas yang dipandu laju itu menuruni bukit di satu selekoh tajam sebelum terbabas dan merempuh pembahagi jalan.

KRONOLOGI

11 pagi: Bas dipercayai bergerak dari Cameron Highlands ke Simpang Pulai

11.40 pagi: Bas terbabit kemalangan
11.59 pagi: Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Simpang Pulai menerima panggilan kecemasan
12.05 tengah hari: Laluan kedua-dua arah dari Simpang Pulai–Cameron Highlands ditutup
12.10 tengah hari: Bantuan dari BBP Gopeng dan Ipoh tiba dan kerja mengeluarkan mangsa dilakukan
12.13 tengah hari: Mangsa pertama dikeluarkan
2.37 petang: Kren untuk mengangkat bas tiba
2.55 petang: Mangsa terakhir dikeluarkan
3.08 petang: Bas dialih untuk kerja mencari mangsa dilakukan
4.00 petang: Kedua-dua laluan dibuka semula
5.00 petang: Bas ditarik ke Pusat Pemeriksaan Kenderaan Berkomputer (PUSPAKOM) di Simpang Pulai

Credit to : Makbudak


Happy Tuesday

Picture Credit : Tuesday

Happy Tuesday. The real first day of the week.

Monday, December 20, 2010

Selamat Pengantin Baru Marion Caunter & SM Nasarudin

Selamat pengantin baru buat pengacara E! News Asia, Marion Rose Caunter Abdullah dan jutawan automotif, SM Nasaruddin SM Nasimuddin pada 18 Disember, 2010 yang lalu. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.

Picture Credit

Picture Credit

Picture Credit

Picture Credit

Picture Credit 


Picture Credit
 
Boleh tengok gambar - gambar perkahwinan mereka di zonartis dan gua

Lucky


All copyrights reserved to original creator. No copyright infringement intended 
 
Lucky finds himself in a bind, and he's going to have to pull off more than a Houdini act to get himself out of this one.

Short film written and directed by Nash Edgerton.
Produced by Brooke Wilson.

Late For Work?

Picture Credit : The Reason You Are Late

Wondering why you always late for work? Look at the picture carefully. 

Now, you know.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...