Tuesday, January 4, 2011

I Forgive You, Karam Singh Walia

Picture Credit : Karam Singh Walia


All copyrights reserved to original creator. No copyright infringement intended

Based on the video, we will not know what did Karam Singh Walia said earlier. Bak kata pepatah Melayu "Terlajak perahu boleh diundur, Terlajak kata buruk padahnya". 


But for me, the most important thing, dia dah minta maaf. Bukankah kita semua di ajar untuk saling maaf - memaafkan?

Saya cuma malu dengan sikap sesetengah orang yang tiba - tiba menjerit, memaki hamun walaupun orang itu dah berkali - kali meminta maaf. Why don't they said or asked it politely? Tak salah pun cakap baik - baikkan? Mana yer budi bahasa kita?

I am a Malay Muslim and I forgive you, Karam Singh Walia.

p/s : Orang dah mengaku salah. Siap minta maaf lagi tu. Maafkan jelah

5 comments:

eLL_eLyaNa said...

betol tuh..setuju..sampai karam sing walia cakap nak sujud kat kaki dorg mintak maaf pun boleh pun dorang masih maki hamun lagi..dah mintak maaf tu dahlaa..die pun tengah mabuk, x sedar ape die mengarut..hmmm

dude said...

well done karam singh.
lulus ujian satu malaysia.

Faaein Himura said...

yup.. betul tu.. maafkan aje..

memang kadang2 kita rasa marah yang amat sangat.. tapi nak marah sampai bila kan.. apa2 pun.. kita hanya pinjaman aje di dunia ni..

nurul janna said...

sEDANGKAN nABI AMPUNKAN UMMAT..

Rabia Sensei said...

Hi all,
Tq for the comments. Sorry late reply. Huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...