Friday, February 11, 2011

Semua MLM Penipu!

 Picture : Say NO to MLM

Wallawey! I'm totally shocked with my own entry too!

Okay, just to be frank, I'm not asking you not to join any MLM. It's up to you to decide. I'm not here to tell you what is wrong and what is right about MLM because I'm not an expert.

But before you decide to do anything, why don't you read this blog first : http://aididmuaddib.blogspot.com/ 


He is totally against all the MLM. Let me highlight it again. All MLM! Even his blog header shows it!


He just not simply said it that he is against MLM and Pyramid - Schemes. He proves it with reasonable reasons. Some of it with scientific explanation. So far, he wrote about a few of MLM companies. You can read more at his blog.

p/s : Don't shoot the messenger! That is my highlight today!  Saya pun dulu masuk MLM juga dan saya yakin dengan produk mereka =D So, berlapang dada lah yer. 

6 comments:

Ujang9897 said...

CNI mcm man..hehe

antudegil said...

roger and out teacher!

spread the news!

American Football Trick Shot Yang Awesome

Anonymous said...

Salam...MLM tak tipu..manusia itu sndiri yang tipu kalo niat tak betol..tag u sndiri positive thinking bla bla bla...cpt betul u terpengaruh..MLM yang menipu ialah MLM yang tidak mendapat kelulusan dr pihak yang bertanggungjwb...
Tgk je statement u ni...negative thinking la maknanya..

Apa sahaja yang kta post- kita bertanggungjwb atasnya..and ramai akan baca..

P/s:kalau org yang join MLm tu menipu, baru la i caya. And company MLM yang tak dpt kelulusan mmg sah tipu la...
Positive positive positive...

KELI OH KELI said...

MLM..ramai org yg jadi jutawan kerana ia..

MLM..x kurang juga ramai yang kena dan terpedaya...

marketing plan perlu jelas difahami..bukannya terus memasang impian tanpa usaha..syarikat MLM pun perlulah berhenti mereka cipta jutawan2 palsu...semoga idea MLM kembali diterima masyarakat.

apapun...jangan ada unsur penipuan..x berkat duit itu..dan x ke mana..setakat berdaftar sahaja tidak berguna...

Anonymous said...

eh..bukan dulu ade kata MLM ni jadi haram...

tamanraudhah said...

Beri Laluan

Nilai 1g Morhabshi sama dengan 1g EMAS. Benarkah?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...