Thursday, March 3, 2011

Di Sebalik Tabir Blog


Wallawey, segmen baru lagi dari Bro Ben Ashaari! Baru jer semalam saya join segmen Bro Ben Ashaari. Hari ini ada lagi segmen baru. Hebat~ All right, segmen hari ini ialah "Di sebalik Tabir Blog"
  1. Sila letak header Ben Ashaari blog
    Done

  2. Tajuk : Di Sebalik Tabir Blog
    Done

  3. Sila letakkan gambar betul anda yang paling menawan ..Ehem..
    All right. Nanti saya letak last sekali.

  4. Ceritakan latar belakang anda secara ringkas... Jika terlalu peribadi , jangan cerita eh .. Simple simple jer .. ni masa nak pikat pembaca ..  ;)
    Aduyai, this is the toughest question so far. Where to start? Oklah, Rabia nama nickname. Sensei in Japanese means teacher. Itu yang jadi Rabia Sensei itu because I'm a teacher. Saya seorang yang simple. Hidup pun simple jer. Since saya simple maka introduction about myself pun mestilah simple juga kan? Sesuai gitu. Lalalala~

    But, if you really want to know. You can read my previous entries listed below here. Check it out, yer?



    Itu serba sedikit perjalanan hidup saya. Suka duka saya kongsi bersama anda pembaca blog yang tercinta. A Million Thanks To You entry khas untuk kamu semua!

  5. Jumlah Follower sekarang ini
    Sikit jer lagi. Baru 153. Sudi-sudilah jadi followers saya yer. Hehe
    =D (memberikan senyuman yang paling mesra)

  6. Soalan dari aku :

    1. Jika anda tak punya blog , apakah yang akan anda lakukan di dunia maya ini ?
      Baca blog orang lain. Surfing Internet.

    2. Ceritakan kepentingan blog kepada anda
      Untuk berkongsi ilmu, tips dan segala info terkini.
      Untuk menambahkan pengetahuan dan sahabat.

    3. Blog feveret yang wajib singgah hari hari. Kenapa dan mengapa ?
      Takder specific sekarang ini. Saya selalu singgah blog yang ada singgah dan tinggalkan komen kat blog saya. Then baca entry blogger - blogger lain kalau tajuknya menarik minat saya untuk membacanya.
 Gambar masa 2008. Masa KPLI di Johor. Time kurus yer. Sekarang ni dah gomok dah. Bak kata Mr Teddy, Bulat. Hehehe~


p/s : Wallawey, panjangnya! Terima kasih kerana sudi membaca.

Jom Bersantai Dalam Bloglist WacanaKu


Lately, saya tak sempat nak buat banyak entri baru coz busy sikit dengan tuisyen di sekolah dan banyak kertas exam yang perlu di tanda. So, saya hanya buat sekadar yang saya sempat.

Okay, hari ini saya nak join bloglist Wacanaku. Saya tahu blog
Wacanaku bila dia singgah di blog saya. Terima kasih sudi singgah blog Rabia Sensei yang tak seberapa ni yer. So, masa singgah di blog Wacanaku ini, barulah saya nampak segmen Jom Bersantai Dalam Bloglist WacanaKu.

Jadi, macam mana nak join? Ikut langkah - langkah yang senang ini!
  1. Buat entri bertajuk "Jom Bersantai Dalam Bloglist WacanaKu"
    Done
  2. Letak banner di atas dan link kan ke entri ni
    Done
  3. Link URL korang ke komen entri ni
    All right
  4. Dalam entri korang tu, komen la sikit pasal blog ni. Nasihat-nasihat yang membina.
    Honestly, nothing much to comment. Dari pandangan kasar saya, Wacanaku blog yang sangat kemas lagi padat dencgan informasi yang boleh tahan hot. Apa yang hot, tengoklah sendiri. Hehe
  5. Letak jantina. Sebab nak buat bloglist kaum Hawa dan kaum Adam.
    Saya seorang wanita :)
  6. Kalau sudi letak la blog aku ni dalam bloglist korang juger baru boleh berbalas komen..:D
    Boleh sangat. Blog
    Rabia Sensei ini biasa-biasa jer
  7. Tarikh tutup. Ikut suka aku. Bila dah ramai sesangat, aku stop la. Jadi cepat-cepat la yer :D
    Yezza, yang pasti saya dah join dah

Wednesday, March 2, 2011

Saya Nak Join Bloglist Nelly The Strange


Kali ini saya nak join bloglist Nelly The Strange. Kepada sesiapa yang berminat, bolehlah join sekali~~

  1. Copy banner yang Nelly dah sediakan dan linkkan ke entry ini.
    Done

  2. Paste kan kat entry, dan buatlah entry ringkas bertajuk : "Saya nak join bloglist Nelly The Strange" 
    Done.
    Dah diringkaskan dah entrinya. Seringkas-ringkas yang boleh dah ini. Cukuplah 150 patah perkataan ikut syarat format SPM

  3. Yang belum follow, sila follow ye.
    Done. Saya orang yang ke 1777. Cantik nombor tu kan?

  4. Korang pilih nak masuk kategori mana : Otai , Sempoi , Cool
    Sempoi. I'm just a simple person.

  5.  Tinggalkan link anda kat ruangan komen entry ini.
    All right. Done

  6. Tarikh tutup: 29 March 2011
    Lambat lagi tu. Sesiapa yang berminat. Bolehlah join.

  7. Tag dekat 3 orang ok.
    Saya nak tag kawan - kawan blogger yang muda belia iaitu Cik Hawa, Cik Cinderella dan Cik Kemei

Aku Memang Gila Trafik ! So What ?


Segmen terbaru dari Ben Ashaari. FYI, Bro Ben memang selalu buat segmen. Memberi peluang kepada blogger-blogger baru untuk mempromosikan blog masing-masing. So, sesiapa yang berminat, bolehlah join segmen dari Bro Ben Ashaari

  1. Sila letak header Ben Ashaari Blog

    Done

  2. Tajuk : Aku Memang Gila Trafik ! So What ? dan linkkan ke entri ini

    Done

  3. Berikan satu cerita yang menginsafkan korang tentang kematian yang boleh dikongsikan bersama pembaca blog korang dan juga pembaca baru.

    Ini merupakan kisah benar yang telah diceritakan oleh seorang kawan kepada saya. Kisah ini mengisahkan seorang pemuda yang digelarnya pakcik A. Pakcik A ini memang terkenal dengan kehandalan masakannya. Setiap kali kenduri, pakcik A inilah yang akan mengetuai kumpulan masakan. Dia seorang yang rajin, peramah dan suka membantu orang lain. Tetapi ada satu sahaja tabiat buruk yang pakcik A ini selalu lakukan. Pakcik A ini tidak pernah berpuasa.

    Setiap kali bulan puasa, kaum-kaum ibu akan bertungkus-lumus menyediakan juadah berbuka puasa untuk orang yang bersolat di surau. Juadah berbuka puasa ini seperti selalu akan di ketuai oleh pakcik A. Jadi bila masak sebelum berbuka ini, biasalah tukang masak selalunya tak dapat nak rasa sama ada cukup garam segalanya. Selalunya mereka akan panggil kaum-kaum wanita yang 'uzur' untuk merasa masakan tersebut.

    Tetapi, selalunya pakcik A lah dengan selambanya merasa segala masakan itu tanpa disuruh. Dah beberapa kali ditegur, tapi pakcik A selalunya memekakkan telinga dan senyum sahaja. Lama-lama orang kampung dah masak dah dengan sikap pakcik Ali yang tak berpuasa itu.

    Di pendekkan cerita, di saat kematiannya, pelbagai musibah dan keaiban yang terserlah. Antaranya, wajahnya bertukar menjadi hitam dan berbau busuk (Kalau tak silap saya. Ingat-ingat lupa apa musibahnya) Tapi yang pasti, semasa menyembahyangkan jenazah adalah beberapa penduduk yang menitiskan air mata melihat kesengsaraan dan keaiban jenazah itu.

    Semoga kita semua dapat iktibar dari kisah ini. Salah satu rukun Islam kita iaitu berpuasa sebulan dalam bulan Ramadhan. Jadi laksanakanlah kecualilah anda berada dalam keadaan uzur.


  4. Tinggalkan link diruangan komen entri ini.

    All right. All done!

Tuesday, March 1, 2011

Bloglist Anastasyea Bulan Mac 2011


Jom join Bloglist Anastasyea Bulan Mac 2011.
Macam mana nak join? Senang saja. Ikut saja step-step yang diberi!

1. Buatkan satu post pasal segmen ini dengan tajuk 'Bloglist Anastasyea Bulan Mac 2011'. Kemudian masukkan sekali gambar header kat atas tu.

Done

2. Create satu link ke blog ini.
 

Done

3. Pastikan anda meletak link blog ini diexchange link ataupun bloglist blog anda.

Done

So kawan - kawan, jangan tunggu lagi!
Tarikh tutup: 3 Mac 2011

Sewa Tapak Jualan Makanan Dan Minuman


3rd International Hot Air Balloon Putrajaya 2011

Nama Acara : 3rd International Hot Air Balloon Putrajaya 2011
Tarikh : 17 – 20 Mac 2011
Tempat : Monumen Alaf Baru, Presint 2, Putrajaya

Kepada sesiapa yang berminat untuk menjalankan perniagaan bagi acara tersebut, sila dapatkan borang di Kaunter Kompleks-Kompleks Kejiranan (Presint 8, Presint 11 dan Presint 16), Kaunter Lesen Perniagaan di Pusat Setempat, Kompleks Perbadanan Putrajaya dan Bahagian Komersial, Pengembangan Perniagaan dan Perlesenan, Tingkat 7, Kompleks Perbadanan Putrajaya. 


Tarikh tutup penyertaan pada 04 Mac 2011.
Download borang permohonan di sini 

Hot Air Balloon Fiesta Is Coming To Town!

Wallawey! This is the third time of Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta. For your info, the theme for the fiesta is "1 World, 1 Malaysia, 1 Fiesta".

Date: 17 - 20 March, 2011
Time: 7 am - 9 pm
Place: Monumen Alaf Baru, Precint 2, Putrajaya.

Picture Credit : Nobita, where are you?

Picture Credit : "The force is with you, young Skywalker, but you are not a Jedi yet."

Make sure you mark your calendar since there will be a lot of unique hot air balloons such as Doraemon, Darth Vader and other unique participating balloons from other countries.
 

Hari Ini Bermulalah Episod Pening


Hari ini, officially bermulalah episod pening. Pening siapa? Pening aku lah.
Episod pening ini bermula bila mulanya hari peperiksaan. 

Hari ini start exam PKBS 1. English Paper 2 Year 4, 5 and 6. Wallawey, banyak tu!

Bila nak mula tanda? Nantilah dulu. Kita menonton wayang dulu. Ambik mood. Huhuhu~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...