Wednesday, November 28, 2012

Cara Topup RM10 Boleh Tahan Sampai 1 Bulan


Picture Credit : Contoh RM10 

Tips ini saya perolehi dari Amandanaza. Tips ini dia perolehi dari makciknya yang bekerja di bahagian System Development di salah sebuah syarikat telekomunikasi. Dengan hanya top-pup RM 10 sahaja boleh tahan sampai 1 bulan tidak kira la kalau anda bergayut berapa lama skalipun atau hantar berapa juta sms sekalipun.

Nak tahu caranya?

Caranya senang saja. 
Peringatan : Jangan buat lebih dari 3 kali untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no anda

Timing nya, anda boleh topup pertengahan hujung bulan between 25 hb keatas dalam pukul 3am ke atas coz dalam tempoh ini, system akan di selenggara, so ada loopholes. Kena try & error.

Cara - Cara Topup RM10 tahan 1 Bulan
1) Beli topup RM 10... gesek & ready.
2) Anda type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) Tunggu reply, kat skrin akan keluar satu serial number 6 digit, anda salin nombor tersebut.
4) Kemudian anda type < ** REC 10> <123456> masukkan 6 digit tadi, send 09902
5) Pastu diorang akan reply "insert ur topup num", so anda type 14 digit topup number yang anda beli contohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) Tak lama pastu mereka akan reply:

"Ingat ni company opah kau yg punya? Masuk toilet pun kena bayar 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nak pakai seumur idup plak!! Banyak cantik muka kau"

Credit : Amandanaza =D

7 comments:

Sharinginfoz said...

ya betul tepat sekali... mari kita tengok siapa yang kena

Rabia Sensei said...

hihihihihi ;p

ERNIEY ZAINAL said...

haha..bru nk caya..
rupenya dah kne tipu...

Gombug said...

Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Baca selanjutnya..

Rabia Sensei said...

Ernie, hehe, samalah kita ;p

Gombug, thanks for the info

awang said...

mmg RM10 boleh pakai utk satu bulan, tak percaya tanya umobile

Rabia Sensei said...

Hehehe, ye ker awang. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...