Friday, November 28, 2014

Sambung Belajar Lepas SPM

Picture Credit : Lima Perkara Penting Untuk Anak Anda Lakukan

Okay, ini cerita untuk orang yang dah habis SPM. Untuk ibu bapa yang dah anaknya dah habis SPM pun kena ambik tahu. Manalah tahu kut - kut si anak tak ambik tahu. Habis terlepas peluang nak ke universiti.

Saya dah lama habis SPM. Saya dah lama tinggalkan zaman belajar di universiti. Jadi bab-bab nak apply universiti ini, saya dah lupa. Asyik lupa memanjang jer saya ni. Aduyai~

Gambar di atas ada senaraikan LIMA perkara penting yang perlu anda lakukan.
  1. Mula awal.
  2. Kenal pasti tarikh penting
  3. Semak syarat kemasukan
  4. Isi borang secara atas talian
  5. Lawat Facebook dan laman sesawang UPU 
Website 
http://upu.moe.gov.my/web/
https://www.facebook.com/pages/Kemasukan-BPKP-JPT-FB-rasmi-UPU/

Picture Credit : Pilihan Bidang Pengajian di IPTA


Yang baru habis SPM, anda ada banyak masa lagi. Fikir dan rancang sebaik-baiknya untuk masa depan anda. Sekarang maklumat semuanya dihujung jari jer. Tunggu nak cari saja.

Adik - adik boleh baca pengalaman delinquentme yang belajar di UITM. Boleh juga baca pengalaman knnessa yang ambil course Tourism Management di UITM. Kalau yang di universiti swasta, boleh baca di anggaprayougo yang buat A - Level di KDU dan sambung degree di UCSI dalam bidang Food Science.

All the best, yeah!

p/s : Bolehlah singgah ke website INTI college juga

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...