Sunday, May 4, 2008

My Friends


Jeng, jeng, jeng.

Introducing my friend from KPLI - Pengajian Bahasa Inggeris. Masa ni tengah microteaching. Kelas malam. Hehe,budak-budak back bencher (betul ker aku eja ni?)

Meh saya perkenalkan satu persatu yerk. Kita start dari kanan dulu. Lebih afdal orang kata.

Yang kanan sekali ni, wearing a black shirt, namanya Masnawi. Panggil Awie. The most handsome guy in our class. Ramai peminat ni. Biasalah, orang handsomelah katakan.

Sebelah dia, wearing a pair of glasses. Namanya Hamidi. Panggil Midi. Dia sangat cool sekali. Apa-apa yang berlaku pun mukanya sentiasa cool (read - muka takder perasaan). Tengok tu, orang lain semua pandang kat video cam tapi dia sorang jer buat de'. Hehehe (Sedap jer aku kutuk dia. Sorry Midi). Okay, dia ni dah berpunya. Hujung tahun dah nak kawin.

Yang sebelah Midi pulak adalah Nurul. Dia ni dulu housemate aku kat Putrajaya. Sekejap jer. lepas tu dia pindah kat umah lain. Tak sangka jumpa balik kat IPTI. What a small world.

Nurul yang comel ni yang paling muda sekali dalam kelas kiteorang. Dia pun dah berpunya yer.

Sebelah Nurul ni pulak adalah Diyana. Lembut orangnya, pandai masak, soft-spoken, comey lagi tu. Orang Kelantan tapi tinggal kat KL. Still single (sempat lagi aku promote) Hehehe. Dia ni baikkkkk ngan Masnawi. Ngeh, ngeh, ngeh.

Last but not least, yang duk asyik betulkan tudung menggunakan video laptop aku ni, Namanya Noorizan. Panggil Kak Izan. Panggil akak bukan sebab tua tapi tanda hormat (Padahal dah tua pun). Dia ni baik sgt. Soft-spoken gak. Dah anggap mcm kakak sendiri. Selalu nasihat aku bila aku down. (Yelah, dia kan banyak pengalaman dalam bab-bab hati dan perasaan ni) Thanks Kak Izan! Dia ni nampak mcm tak kawin, tapi sebenarnya dah kawin yerk. Harap maklum yer semua.

Itulah serba sedikit pasal budak kelas aku. Nanti aku introduce lagi yerk.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...