Tuesday, May 25, 2010

Heal My Broken Heart


Do you remember that the other day, I wrote the entry for my friend? It was Tabahkan Hatimu Sahabatku. Recently, she just had a break-up with her long relationship with this guy that she loves so much. She asked me for advice "Rabia, macam mana nak lupakan seseorang?" So, I wrote that entry just for her. 

Today, I read one post that I think worth for sharing. Saya ambil tips ni dari This is Fia : Cara - cara untuk melupakan seseorang. A good example on how to forget your ex-boyfriend or ex-girlfriend. Tips ni dia jumpa dalam majalah yang menggunakan kaedah sains metafizik.


 (Source)

1. Ambil segelas air kosong sebelum tido, bawak masuk dalam bilik tido. Ucap syahadah 3x, selawat 3x, baca alfatihah 1x atau istighfar 1x sambil pegang gelas air kosong tu.
  • guna kaedah bercakap dgn air sebab air adalah makhluk Allah yang taat. Molekul air akan berubah mengikut kata-kata kita sebab tu jangan cakap perkara-perkara yang buruk depan air sebab molekulnya akan turut berubah menjadi buruk.
  • Bila minum air tu sebenarnya minum keburukan kata-kata sendiri, hidup pun jadi buruk seburuk kata-kata anda tu. Sebab tu kita kena baca bismillah sebelum teguk air supaya molekulnya jadi elok, dah terbukti secara saintifik pun.
2. Pegang gelas air tanpa ucapkan perkara-perkara negatif.
  • Kalau nak lupakan bekas kekasih, jangan cakap
    "Salam air, tolonglah aku lupakan si polan bin si polan" 
  • Sebut di air itu begini:
    "Salam air, aku tahu engkau makhluk yang taat. Wahai air bila kamu masuk ke dalam tubuhku, kamu betulkanlah energi aku jadi positif, fikiran aku jadi lebih rasional. Semoga allah beri balasan yg baik untuk kamu, terima kasih air"
3. Minum air tersebut setengah gelas lepas tu tido. Esok pagi bila bangun tido minum lagi baki air yg separuh tu sebelum pergi bilik air.

4. Buat selama 21 hari.
  • mengikut kajian Dr. Maxwell Maltz, sekiranya sesuatu perkara dibuat selama 21 hari berturut-turut, maka jalinan neuro yg baru akan berlaku dalam otak. Maka memori lama/sikap lama kita akan diganti dengan memori baru/ sikap baru. Insya-allah tanpa sedar anda telah mampu melupakan si dia atau perkara-perkara yg ingin anda lupakan tanpa sedikit pun paksaan kepada diri
Sumber: Dr Azhar Hj Sarip, perunding emosi, Soul Axis Management


Sebenarnya. keajaiban air ini telah diuji dan telah dibukukan oleh seorang pengarang dari Jepun, Dr. Masaru Emoto. Best known for his astounding work with water crystals.


Dan Kami ciptakan dari air segala sesuatu yang hidup." (Q.S. Al Anbiya : 30)
Anda boleh baca dengan lebih terperinci mengenai keajaiban air di sini


3 comments:

esyam said...

sangt menarik ni sis :)

Sharinginfoz said...

thanks for sharing

cindir-rela said...

sangat2 berguna pada saya ketika ini:)

terima kasih:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...