Wednesday, April 17, 2013

Movie : G.I. Joe Retaliation

Picture Credit : G.I. Joe Retaliation

Filem ini merupakan sekuel kedua dalam siri G.I. Joe dan mengambil tempat dari filem pertama berakhir. Di akhir dalam filem pertama, Zartan berjaya menyamar sebagai Presiden Amerika Syarikat. Kali ini giliran Cobra pula membalas terhadap G.I. Joe, dengan kedudukan Zartan sebagai Presiden membolehkan dia mendapat kuasa dan memerangkap pihak G.I. Joe.

Kali ini Presiden mengarahkan semua askar G.I. Joe dihapuskan selepas misi mendapatkan kepala peluru berpandu nuklear dari Pakistan berjaya. Ia cuma satu helah bagi mengumpulkan semua askar G.I. Joe lalu mengebom dan menghapuskan semua. nak dijadikan cerit hanya 3 orang sahaja terselamat dengan bersembunyi dalam perigi semasa serangan berlaku. Ingatkan hero masih lagi sama dengan filem yang pertama tapi dalam babak ini hero dah mati dalam babak serangan tadi. Lorr awat ler bagi dia berlakon kalau nak matikan watak dia.


Trailer : G.I. Joe : Retaliation
All copyrights reserved to original creator. No copyright infringement intended
 
Watak hero di ambil alih oleh Dwayne Johnson (The Rock) dalam menyiasat mengapa diorang dihapuskan dan meminta pertolongan Bruce Willis. Bruce Willis berlakon sebagai General dan dari gaya percakapan The Rock, General ini yang mengasaskan atau nama Joe di ambil pakai. Cobra pula dapat mengenalpasti penjara yang menempatkan komander Cobra dan Destro. Storm Shadow datang dengan menyamar sebagai Snake Eyes dan menyelamatkan komander mereka. Kali ini Cobra nak memusnahkan dunia dan membina satelit. (Macamana pula semua satelit dilancarkan dan letak di orbit, tidak pula diceritakan ). G.I Joe pun mula Bermulalah pencarian dan misi menyelamatkan dunia dari Cobra.

Walaupun dengan kecanggihan CGI dan kesan khas, saya merasakan filem ini kurang sesuatu dan tidak menepati jangkaan awal saya. Babak paling menarik adalah babak ninja berlawan di gunung disamping serangan penjara oleh cobra. Oh ya, satu lagi babak drama di mana semua ketua kerajaan meledakkan semua peluru berpandu nuklear mereka juga menarik untuk diperhatikan.

Selamat menonton!.

2 comments:

Maho said...

Ohh, I heard lots of good reviews to this film!

Lots of love, Maho
http://bitt3r-suess.blogspot.com/

Eyriqazz said...

Belum sempat tengok lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...