Tuesday, June 11, 2013

Movie : Star Trek Into Darkness

Picture Credit : Star Trek Into Darkness

Merupakan siri kedua (after reboot) setelah filem pertama ditayangkan pada tahun 2009. Filem ini mendapat nafas baru pada tahun 2009. Kali ini Captain James Kirk kembali dalam siri seterusnya, mengambil dari Siri kedua Star Trek II : The Wrath of Khan. Jika dalam filem tahun 1982 itu, Khan hanya ingin membalas dendam kepada James Kirk kerana membiarkan mereka terdampar di planet mati. Kali Khan menyalurkan amarahnya kepada seluruh Starfleet yang dikatakan telah membunuh semua puaknya.

Pihak atasan Starfleet mengatakan bahawa dia merupakan salah seorang anggota Starfleet yang bijaksana yang berpaling tadah dan melakukan serangan ke atas mereka. Di awal cerita, tidak diberitahu bahawa watak jahat ini adalah Khan dan hanya di akhir cerita - yang mana kemunculan Spock - pelakon asal secara cameo yang mengesahkan watak ini.


Trailer : Star Trek Into Darkness
All copyrights reserved to original creator. No copyright infringement intended
 
Khan mengajak James Kirk untuk bertemu dan menimbulkan keraguan ke atas arahan ketua Starfleet untuk membunuhnya, lalu membongkar komplot seorang pihak atasan untuk menggunakan kelebihan Khan sebagai perisai dan senjata untuk menyerang musuh. Aksi Kapal Enterprise jatuh terhempas ke bumi dan berlawan dengan Khan adalah babak yang perlu untuk ditonton.

Selamat menonton!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...