Tuesday, August 24, 2010

150 Juta Kali by Fynn Jamal


Jumpa lirik ini dari blog Cik Cinderella.

Bila tengok bait - bait lagu tu macam lukisan Brother Zackzuhairi yang saya kongsi dalam post : Saya Kenal Sayang Saya. Tak kisah lah siapa punya. Dua - dua saya suka!

150 Juta Kali by Fynn Jamal

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua.

p/s : Suka ayat itu 'Rahsia kita berdua'. By the way, siapalah si Fynn Jamal ni? Uncle Google, help me!

2 comments:

cindir-rela said...

lol..saya ingat cikgu kenal die!! heheh

fynn jamal ni seorang pemuisi indie yang tengah naik skang ni...dia ada di mana2 lokasi indie2 membuat persembahan especially rumah pena...

pegi youtube, belambak fynn jamal punye video..btw, saya tak minat die..heheh..

kalau nak tau lebih lanjut, die pun ade blog..cube cari!

amfeaz said...

salam rabi, kite rase kenal ngan fynn jamal nih...dulu mase kite main gamelan kat uia, dia selalu join kitorang...masa tu dia main flute...rasenye dia budak BEN. aktif berpuisi n indie performance.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...