Sunday, March 7, 2010

Dalil Cinta


 
Source: Utusan

Semalam tengok cerekarama Dalil Cinta di TV3 memang best. Kelakar, romantik semua ada. Hehe. Eventhough nampak macam tak sesuai jer gandingan Fahrin Ahmad dan Sharifah Amani, coz nampak macam lebih kepada adik - beradik jer tapi lakonan dia orang menjadi gaklah sebagai pasangan suami isteri. Anyway, the story was indeed a very funny one! I think Syarifah Amani was being herself in the drama. Gila - gila gitu! hehe. And plus, I did learn a few things from the drama. The most important thing is, sebelum nak berkahwin tu, kenalah belajar memasak yer. Ingat yer semua! Hehehe =)

Kisah ini bermula apabila Nisa (Sharifah Amani) yang baru tamat belajar dikahwinkan dengan seorang mekanik iaitu Zarif (Fahrin Ahmad). Malangnya Nisa masih tidak mahir dengan kerja-kerja di dapur sehingga terpaksa membeli makanan dari luar ketika ibu mertua datang ke rumah. Sikap Nisa itu menimbulkan rasa tidak senang ibunya menyebabkan dia diserang oleh ibu sendiri ketika berada di rumah. Nisa bagaimanapun berjanji untuk mengubah sikapnya dan menjadi isteri yang lebih bertanggungjawab.

2 comments:

yu @ nurnie said...

best giler... tergolek2 aku ketawa tgk cite nie.. rabi, mmg betul ko cakap kena tahu masak bila dah kawen.. sampai bila nak makan kat luar...

Rabia Sensei said...

Betul. best giler. Aku gelak sakan ngan housemate aku. Dah dapat download cerita tu dari net. bila nak share kat sini tak boleh tak. rugi saper tak dapat tgk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...